Geplaatst op 8 augustus 2017

De WKR-regeling is een feestje

Wist je dat er bij het organiseren van een bedrijfsfeest of bedrijfsuitje fiscale regels zijn die kunnen helpen? Werkgevers kunnen een bepaald percentage van het loon onbelast gebruiken om de personeelsleden ‘in het zonnetje’ te zetten. Het gaat hier om 1.2 % van de totale loonsom. Dit kan omgezet worden in een fiets van het werk, een kerstpakket, maar ook etentjes, personeels- en bedrijfsuitjes of workshops. En nog makkelijker; bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in een berekening voor het hele bedrijf.

Past een bedrijfsfeest in de WKR?

Uitgaand van een modaal salaris van €33.000,- per jaar valt bijna €400,- vrij te besteden binnen de WKR. Een mooi bedrijfsfeest bij La France past prima binnen deze regeling. En komen deze kosten toch boven de 1,2 procent uit, dan betaalt de werkgever pas 80% belasting over de vergoedingen.

Kan het nog beter?

Het kan nog beter. Het is ook mogelijk met een paar tips de WKR-regeling nog beter te benutten, onder andere door bepaalde uitgaven slim aan te pakken! La France vertelt hoe:

1: Combineer vergadering met diner arrangement

Combineer bijvoorbeeld een vergadering met een diner arrangement bij La France en vraag om twee facturen, voor het vergaderen en een het eten. Vergeet ook niet om notulen te maken en goed aan te geven waarom een teambuildingsactiviteit goed zou zijn voor het bedrijf. De belastingdienst kan deze informatie nog opvragen, zelfs jaren erna!

2: Maak van het bedrijfsuitje een cursus

Maak van het personeelsfeest ook een training of een cursus. Uitjes die als teamtraining kunnen worden aangemerkt vallen buiten de WKR. Let wel op het soort uitje wat je kiest voor het bedrijf; niet alles telt. Neem contact met ons op, wij weten precies wat wel en wat niet past.

3: Richt een personeelsvereniging op

Een personeelsvereniging wordt gezien als een derdenpost en mag daarom belastingvrije uitkeringen doen. Dus zorg dat uw bedrijf een personeelsvereniging met bestuur opricht via een notaris. Laat zowel uw bedrijf als de medewerkers hieraan bijdragen zodat de uitgaven uit deze kas buiten de WKR vallen.

Kortom om, er zijn verschillende manieren te vinden om een succesvol bedrijfsfeest te organiseren! Neem snel contact op met La France, dan plannen we samen een feest dat men niet snel zal vergeten…

 

 

 

Deel dit bericht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn