Geplaatst op 28 februari 2018

Trouwtradities van over de hele wereld

We kennen ze allemaal, van die heerlijke tradities die bij huwelijken voorbijkomen. Waarom staan er twee poppetjes op de bruidstaart? Waarom gooi je een boeket tussen een groep single vrouwen? Waarom mag de bruidegom de bruid niet zien in de trouwjurk? Waar komen al deze tradities vandaan? Maar je kan ook verder kijken dan thuis. Hoe prachtig is het dat we tegenwoordig ook inspiratie van over de hele wereld kunnen halen? Sommige tradities zijn gek, sommige zijn lief, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat er het er vooral om gaat meer liefde en geluk voor het bruidspaar te krijgen. La France zette de leukste op een rijtje:

Fiji: zet je tanden erin

In Fiji moet de aanstaande bruidegom aan de vader van de bruid een walvis tand presenteren. Dit staat symbool voor de moed van toekomstige man. Oei, dat gaat moeilijk worden hier in Nederland.

Duitsland: Samen opruimen

In Duitsland moet het bruidspaar samen stapels gebroken porselein opruimen wat de gasten voor de trouwerij kapot hebben gegooid om boze geesten af te weren. Wie veegt en wie pakt de vuilniszakken? Het idee is dat je samen ook de ongelukkige tijden doorkomt. Door goed samen te werken dus!

Jamaica: Kritiek

In Jamaica loopt de bruid eerst langs een rij van dorpelingen die haar uiterlijk keuren. Als het niet goed genoeg is, en er te veel negatieve reacties zijn, dan gaat ze weer naar huis voor een tweede poging. Waar dit goed voor is weten we eigenlijk ook niet?

India: tijdelijke tattoo

In India krijgt de bruid en alle vriendinnen henna tekeningen van Mendhi op handen en voeten. Deze manier om je ‘innerlijke licht’ aan te zetten (vaak lijken de tekeningen op zonnen) vinden wij prachtig. Vaak zitten in de designs de naam of initialen van de geliefde verstopt. Geen extra bruidsaccessoires nodig!

China: waterlanders

In China is het gebruikelijk dat de toekomstige bruid al een maand van tevoren elke dag een uur gaat huilen. 10 dagen ervoor komt moeder mee doen, en 10 dagen daarna komt oma ook. Aan het einde van de maand huilt elke vrouw in de familie mee. Het is een uitdrukking van vrolijkheid naar het schijnt. Tranen van geluk?

India: Boom van een vent

Als je in India geboren wordt tijdens een bepaalde astrologische periode (wanneer Mars en Saturnus in het zevende huis staan) dan ben je vervloekt en zal je nooit lang getrouwd zijn. Deze vloek geld gek genoeg alleen voor vrouwen. De oplossing is, eerst trouwen met een boom, die vervolgens wordt gekapt. Huwelijk nummer twee zal beter gaan.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen tradities, welke zijn jouw favorieten? La France werkt er graag aan mee. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden van onze mooie zalen.

Deel dit bericht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn