Geplaatst op 20 februari 2019

Organiseer jouw eigen carnavalsfeest!

Steeds meer mensen praten erover, er komen nieuwe hits uit en de outfit stress begint al. Het is namelijk bijna carnaval! Maar je hoeft niet per se naar het zuiden van Nederland om carnaval te vieren… Je kunt ook jouw eigen feestje geven met als thema carnaval! De party planners van La France hebben wat interessante informatie, leuke weetjes en handige tips op een rijtje gezet zodat jouw carnavalsfeestje zo is georganiseerd.

Carnaval themafeest

Zoveel mensen praten erover en vieren carnaval, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Carnaval wordt altijd vlak voor aanvang van de vastentijd, de veertig dagen voor Pasen waarin Christenen geen vlees mochten eten, gevierd. Over het woord carnaval doen veel verhalen de ronde, maar de meest voor de hand liggende verklaring is dat het is afgeleid van het Latijnse ‘carne vale’, wat betekent: vaarwel van het vlees.

Tegenwoordig is een belangrijk onderdeel van carnaval de optochten met praalwagens die zijn gemaakt door de verschillende carnavalsverenigingen. Daarnaast zijn in Brabant en Limburg bij allerlei verschillende cafés en kroegen carnavalsfeestjes gaande. Hierbij kunnen een glaasje bier in de hand, de polonaise en vrolijke carnavalsmuziek natuurlijk niet ontbreken. Bij het organiseren van je eigen carnavalsfeestje zijn dit dus aspecten die zeer van belang zijn om jouw carnavalsfeestje te laten slagen. Gelukkig kun je in alle zalen bij La France je eigen biertjes tappen. Lekker en leuk om te doen natuurlijk!

Wist je dat…

… de kreet ‘Alaaf’ afstamt van de Keulse carnavalstraditie? Het is een vreugdekreet of begroeting tijdens carnaval. Daarbij hoort ook de beweging dat je met de vingertoppen van de rechterhand, je linkerslaap aantikt.

… in Bergen op Zoom, Roosendaal en Den Bosch de term ‘Alaaf’ juist taboe is?

… ze in Bergen op Zoom carnaval Vastenavond noemen? Het feest heeft hier een eigen karakter en stijl.

… Brabantse steden en dorpen tijdens carnaval een speciale naam krijgen? Lampegat, Kruikenstad, Zaandhaozenlaand, Kersepittenrijk en Theebuikenland zijn zulk soort namen.

Carnavalskleding

Waar de traditie van verkleden en feesten precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Maar bij de opkomst van het katholieke geloof verbood de kerk heidense feesten. Toch gingen mensen door met feestvieren. Dit deden zij verkleed om niet herkend te worden.

Kostuums die dit jaar erg populair zullen zijn tijdens carnaval zijn Donald Trump (hoe kan het ook anders), superhelden zoals Superman of Superwoman, horrorclowns (om lekker iedereen de stuipen op het lijf te jagen) en natuurlijk kunnen de beroepen, zoals politieman/vrouw, en sprookjes niet ontbreken.

Échte carnavalsmuziek

Om helemaal in de carnaval stemming te komen, kunnen de échte carnavalskrakers niet ontbreken. Als je zelf een carnavalsfeestje geeft is het leuk om aan jouw gasten te vragen wat hun ultieme carnavalskraker is. Verzamel al deze nummers en maak dé ultieme afspeellijst voor jouw carnavalsfeest!

Jouw carnavalsfeest bij La France

“Errrrr staat een paard in de gang…” Ben je al helemaal in de stemming gekomen voor carnaval? En wil je zelf een feest organiseren met het thema carnaval? Neem dan contact op met onze party planners en maak een afspraak om jouw carnavalsfeest werkelijkheid te laten worden.

 

BronBN de Stem & Visit Brabant

Deel dit bericht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn