Geplaatst op 30 maart 2018

De leukste Paastradities van over de hele wereld

Om jouw paasfeest extra leuk te maken!

Beetje eieren verven, zoeken en brunchen met de familie; dat is natuurlijk heel erg leuk. Maar laten we er dit jaar wat gezellige en interessante tradities van over de hele wereld bij halen?

Australië – geen konijnen

In Australië heeft men sinds 1991 een stuk minder chocoladepaashazen. Konijnen worden gezien als plaag en die wil men dus liever niet op de paastafel. Daarom zijn er Paas-bilbies. De bilby is een soort konijnachtig dier met lange oren. Leuke bijkomstigheid, op deze manier komt er extra aandacht voor dit zeldzame diertje.

Finland – heksjes

In Finland verkleden kinderen zich als heksjes en gaan de deuren langs voor chocolade. De kindertjes hebben wilgenkatjes en veren bij zich en sjaaltjes om hun hoofd.

Polen en Hongarije – emmers water

In Polen is het gebruikelijk dat jongens proberen iedereen nat te gooien. Schijnbaar trouw je het meisje wat je helemaal nat gooit het volgende jaar. Verfrissende traditie!

Corfu – kapot servies

Op de ochtend van heilige zaterdag (zaterdag voor Pasen) gooit men in de straten van Corfu allemaal servies uit de ramen. Nieuw servies voor nieuwe oogst!

Sicilië – duivels en engelen

Op Sicilië lopen tijdens Pasen mensen rond in rode gewaden met rode maskers om iedereen te pesten. Dit doen ze totdat de engelen komen in de middag die de duivels wegjagen.

Waarom hebben we eigenlijk een paashaas?

De paashaas is een heidens symbool en heeft eigenlijk weinig te maken met de religieuze achtergrond van Pasen. Konijnen zijn symbool voor de vruchtbaarheid en nieuwe oogst van de lente. En is zo ‘overgehopt’ naar Pasen.

Wij bij La France houden wel van feesten en tradities!

Deel dit bericht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn