Geplaatst op 28 juli 2018

Hoe kies je de perfecte trouwdatum?

Eindelijk heb je ‘Jaaa, ik wil!’ kunnen zeggen op die oh-zo brandende vraag: ‘Wil je met mij trouwen?’ Binnenkort stap je samen met je toekomstige echtgenoot het huwelijksbootje in. Maar wanneer gaat de bruiloft plaatsvinden? Wat is een geschikte trouwdatum en hoe kies je deze uit?

Het kiezen van een trouwdatum lijkt misschien makkelijk, maar er komt veel bij kijken. De gemiddelde verlovingsperiode duurt ongeveer een jaar. In die periode moet je van alles regelen; een besluit nemen over de trouwlocatie tot het kiezen van de bruidsjurk, het uitzoeken van een heerlijke bruidstaart tot het samenstellen van een gastenlijst. Maar… first things first: de trouwdatum!

Het (trouw)seizoen

Officieel loopt het trouwseizoen van april tot en met september. In deze maanden trouwen de meeste stellen, maar dat geldt natuurlijk niet voor ieder huwelijk. Het ideale moment om te trouwen is voor iedereen anders. Bepaal voor jezelf in welk seizoen (zomer, herfst, winter of lente) je wilt trouwen. Ieder seizoen heeft zo haar eigen kenmerken. Hou je van versheid, pastelkleuren en veldbloemen? Dan is een lentebruiloft perfect. Liever een bruiloft met rijke, warme kleuren, nostalgie en overheerlijke appelcider? Kies dan voor een trouwerij in het herfstseizoen.

In het weekend of doordeweeks trouwen?

Wanneer je trouwt in het weekend hoeven veel gasten niet vrij te vragen om op je bruiloft aanwezig te zijn. Ook is het een fijne bijkomstigheid dat de gasten de volgende dag niet naar werk hoeven. Een nadeel van een weekendtrouwerij is dat het duurder is dan trouwen op een doordeweekse dag. Heb je een bepaald budget en ben je aan het sparen? Kies dan een trouwdatum die doordeweeks valt. Trouwen op een doordeweekse dag heeft daarnaast als voordeel dat het minder druk is bij het stadhuis of gemeentehuis. Wel zo fijn!

Speciale datum

Trouwen op de dag dat je een relatie kreeg, of op precies dezelfde dag als je dierbare (groot)ouders. Een trouwdatum kiezen die speciaal en waardevol voor je is, geeft net die extra sentimentele waarde. Een bijkomend voordeel van een speciale datum is dat je jouw trouwdag in de toekomst niet snel vergeet!

Trouwdatum gekozen? Kies voor de trouwlocatie La France!

Heb je de perfecte trouwdatum gekozen? Dan begint het plannen van de bruiloft. De keuze voor een mooie trouwlocatie is gelukkig zo gemaakt. La France heeft niet alleen de mooiste (en officiële) locatie om te trouwen, ook kun je bij ons terecht voor het trouwfeest, de receptie en een heerlijk huwelijksdiner. Bovendien hebben wij veel ervaring en inspiratie, zodat jij met een gerust hart de organisatie van ‘de mooiste dag van je leven’ aan ons kan overlaten. Trouwfeest van A tot Z geregeld dus! Kom je bij ons langs?

Deel dit bericht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn